Kviklån er blevet en utrolig populær låntype i Danmark. Dette på trods af, at kviklån er blevet utrolig udskældt. Grunden til, at kviklån har været offer for en masse kritik, er, at kviklån er en utrolig hurtig låneform. Hurtigheden og letheden i at optage et kviklån gør dog også låntypen til en utrolig attraktiv mulighed.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kritik, der hviler på kviklån, findes på et grundlag, der bygger på skrækhistorier. Det er altså bestemt ikke farligt at optage kviklån. Generelt er kviklån ikke mere risikable end andre låntyper. Risikoen ved at optage lån afhænger af din økonomiske situation og dine tanker omkring lånet. Hvis du har tænkt dig om, inden du optager det, er hurtigheden og letheden, der er forbundet med kviklånet, desuden kun en kæmpe fordel for dig som låntager. Så hvorfor ikke optage et kviklån, hvis du skal låne i dag? Herunder kan du læse alt det, du skal vide om kviklån. Således kan du finde ud af, om den populære låntype er den rette for dig.
Hvad er et kviklån?
Et kviklån er en form for forbrugslån. Der findes mange forskellige låntyper, der er en form for forbrugslån. Det, der karakteriserer kviklånet, udover at det er en form for forbrugslån, er, at kviklånet er et meget hurtigt lån. Som navnet antyder, at kviklånet meget kvikt og hurtigt. I de fleste tilfælde kan du nemlig få lånet udbetalt samme dag, som du ansøger om det. I nogle tilfælde skal du vente nogle få dage. Derudover er kviklånet kendetegnet ved, at det er et lån uden sikkerhed. Desuden er beløbet og løbetiden ofte begrænset i forhold til eksempelvis banklån eller forbrugslån online. Kviklånet er typisk et mindre lån, der skal betales tilbage inden for kort tid. Derfor bruges kviklån også til at dække midlertidige behov, der typisk er opstået akut.
Hos Forbrugerrådet Tænk kan du læse mere om, hvad et kviklån er.
Hvor meget kan jeg låne med et kviklån?
Typisk er lånebeløbet for kviklån begrænset. Typisk kan du låne op til 10.000 kroner med et kviklån. Dette varierer dog meget fra låneudbyder til udbyder. Nogle låneudbydere tilbyder kviklån op til eksempelvis 5.000 kroner, mens andre tilbyder kviklån op til eksempelvis 12.000 kroner. Der er altså ikke et entydigt svar på, hvor stort et lånebeløb du kan låne. De fleste låneudbydere tilbyder lån helt ned til 100 kroner. Det betyder altså, at kviklånet er et meget alsidigt lån på trods af sin lille størrelse. Du kan derfor bruge kviklånet til at finansiere mange forskellige ting.
Hvor lang er løbetiden på kviklån?
Ligesom lånebeløbet på kviklånet er begrænset, er løbetiden det også. Kviklånet skal oftest betales tilbage inden for kort tid, og derfor er kviklånet altså et meget kortfristet lån. Løbetiden varierer, ligesom lånebeløbet, fra låneudbyder til låneudbyder. Den typiske løbetid er dog mellem 30 dage og et år. Typisk er der månedlige terminer, hvor der skal betales ydelser på lånet, indtil lånebeløbet er tilbagebetalt. I nogle tilfælde skal du betale hele lånet tilbage af én gang. Dette gælder typisk, når du vælger den helt korte løbetid eller det helt lille lånebeløb.
Hvor hurtigt er et kviklån?
Et kviklån, et quiklån eller et hurtiglån; kært barn har som bekendt mange navne, og kviklånet er bestemt et kært barn. Alle de navne, kviklånet kendes under, antyder dog, at lånet er meget hurtigt. Dette er da også en af de ting, der karakteriserer lånet. Et kviklån er altid utrolig hurtigt at optage. Ansøgningsprocessen er hurtig, vurderingsprocessen er hurtig, betænkningstiden er hurtig, og udbetalingen sker ofte også meget hurtigt. I 2017 blev en ny lov vedrørende kviklån vedtaget. Denne lov har til formål at sikre, at låntagere ikke tager forhastede beslutninger og optager kviklån, de ikke har behov for.
Loven foreskriver, at der skal gå 48 timer, før et kviklån udbetales. Loven er dog kun gældende for lån, der har en løbetid på under tre måneder. Således omfatter loven altså langt fra alle kviklån. Alt i alt betyder det altså, at der går mellem en time og 48 timer, fra du ansøger om lånet, til pengene står på din konto, når du ansøger om et kviklån.
Hvis du vil vide mere om den omtalte lov, kan du læse mere her.
Hvor optages et kviklån?
Et kviklån er et lån, der udbydes online. Det betyder altså, at du ikke kan gå til banken for at få udbetalt et kviklån. I stedet skal du bruge din internetforbindelse til at finde den rette låneudbyder, der kan tilbyde dig det bedste kviklån. Der findes rigtig mange forskellige låneudbydere for kviklån online, og derfor er der altså også rigtig mange låneudbydere at vælge mellem, når du går på jagt i kviklånsjunglen. Det kan være svært at overskue de mange forskellige låneudbydere online. Men du skal vide, at det kun er en fordel for dig, at der findes så mange at vælge mellem. Det betyder nemlig, at låneudbyderne tvinges til at differentiere sig. Derfor ser nye og anderledes kviklån med kreative vilkår også dagens lys – hvilket absolut kun er en fordel for dig som forbruger.
Hvornår kan jeg optage et kviklån?
Idet du skal optage lånet online, kan du altid optage et kviklån. Internettet har ingen åbningstider, og derfor kan du til enhver tid gå online for at finde den rette låneudbyder og ansøge om et kviklån. Du skal dog være opmærksom på, at nogle låneudbydere har åbningstider. Hvis du vil være sikker på, at pengene bliver udbetalt meget hurtigt, skal du først undersøge låneudbyderens åbningstider og ansøge om lånet inden for disse. Nogle låneudbydere sørger for at udbetale pengene hurtigt 24 timer i døgnet, og det er altså derfor heller ikke sikkert, at du skal tage højde for åbningstiderne i henhold til dette. Dette varierer fra låneudbyder til låneudbyder.
Hvad er forskellen på et forbrugslån og et kviklån?
Vi har før forklaret, at et kviklån er en form for forbrugslån – dog er kviklånet ikke det, man vil kalde et forbrugslån i faglig tale. Kviklånet er et slags forbrugslån, fordi lånet kan bruges til at finansiere forbrug. Dog er der flere forskelle på kviklån og de såkaldte forbrugslån. Mens kviklån er mindre, kortfristede lån, er forbrugslånet et længere og større lån. Hvis du har et større behov, og du har et langfristet behov, du skal have finansieret, er det altså nærmere et forbrugslån end et kviklån, du skal lede efter. Forbrugslånet kan optages både online og i banken, hvor kviklånet altså kun kan optages online. Forbrugslånet har en størrelse på mellem 10.000 kroner og 400.000 kroner, hvis du optager det online. Løbetiden er tilsvarende længere – du kan nemlig optage et forbrugslån med en løbetid på mellem et år og 10-12 år. Der er altså flere væsentlige forskelle på kviklånet og forbrugslånet, hvorfor man ikke kan karakterisere de to som det samme.
Her kan du læse mere om, hvad et forbrugslån er.
Hvad er forskellen på et kviklån og et SMS-lån?
Kviklån og SMS-lån er også to forskellige låntyper, der minder meget om hinanden. Dette skyldes nok, at de to låntyper i dag er stort set én og samme ting. Sådan var det dog ikke engang. Før i tiden var SMS-lån en låntype, der kunne optages over SMS, som navnet også antyder. Sådan fungerer det dog ikke mere. Nu skal man optage SMS-lånet online, ligesom du også skal, hvis du vil optage et kviklån. Selvom man godt kan forveksle SMS-lån med kviklån, og selvom det hos nogle låneudbydere er det samme, er der typisk nogle forskelle på de to låntyper. Mens kviklånet er et mindre og kortfristet lån, er SMS-lånet et endnu mindre og et endnu mere kortfristet lån. Med et SMS-lån er det sjældent, at løbetiden er på mere end et år, og lånebeløbet er sjældent over 5.000 kroner.
Hvad kan jeg bruge kviklånet til?
Vi har før været inde på, at kviklånet minder om forbrugslånet, fordi det kan bruges til forbrug. Det betyder i virkeligheden bare, at du kan bruge kviklånet til lige netop det, du vil. Når du optager et kviklån online, er der ikke nogen bankrådgiver, der skal rådgive dig om dit forbrug og din finansiering. Derfor skal du heller ikke redegøre for, hvad du skal bruge lånet til. Langt de fleste, der optager et kviklån, optager det dog for at finansiere noget, der er opstået forholdsvist akut. Idet kviklånet er et mindre, kortfristet lån, er det en god ide at bruge lånet til at finansiere et midlertidigt behov. Hvis du vil have finansieret et mere langsigtet behov, bør du overveje at lede efter et andet, mere langfristet lån.
Hvad bør jeg ikke bruge kviklånet til?
Du kan altså bruge kviklånet til at finansiere lige netop det, du ønsker. Der er ingen regler eller begrænsninger i virkeligheden. Der er dog nogle ting, du ikke bør bruge kviklånet til at finansiere – simpelthen fordi der findes andre og bedre alternativer. Eksempelvis bør du ikke bruge kviklånet til at finansiere andre lån. Nogle optager såkaldte samlelån for at samle mindre, dyre lån. Hvis du ønsker et samlelån, bør du dog ikke se efter et kviklån. I stedet bør du se efter et mere langfristet lån. Du bør heller ikke bruge kviklånet til at finansiere et længerevarende behov – dette altså fordi, at løbetiden på kviklån typisk ikke er lang.
Hvem kan optage et kviklån?
Der er nogle helt bestemte regler for, hvem der kan optage et kviklån i Danmark. Rent lovgivningsmæssigt er der nogle kriterier, som låntagere skal opfylde, før de kan komme i betragtning til at optage lånet. Låneudbyderne af kviklån kan dog også selv lave nogle regler for, hvem de ønsker at tilbyde lån til. I sidste ende er det altså den givne låneudbyder, der bestemmer, om du opfylder kravene til låntager. Det betyder blandt andet, at der ikke er en fast aldersgrænse for, hvem der kan optage et kviklån. De typiske krav, der findes til låntageren, kan du se herunder. Du skal dog være opmærksom på, at forskellige låneudbydere af kviklån kan have forskellige krav.
- Du skal være fyldt 18 år. Det er lovpligtigt, at der skal være en aldersgrænse på minimum 18 år til låntagere. Hos nogle låneudbydere er aldersgrænsen dog noget højere.
- Du skal være myndig.
- Du skal være dansk statsborger. Desuden skal din folkeregisteradresse være registreret i Danmark – og du må altså derfor ikke have hemmelig adresse.
- Du skal have et dansk telefonnummer og en aktiv e-mailadresse. Låneudbyderen kræver ofte dette for, at denne kan være sikker på at kunne komme i kontakt med dig.
- Du skal have et NemID. Du skal have et NemID, for at du kan optage et kviklån. Dette skyldes, at du skal bruge dit NemID som digital signatur.
- Du må ikke være registreret i RKI eller i Debitorregistret. Dette krav er ikke lovpligtigt, men rigtig mange låneudbydere tilbyder ikke kviklån, hvis du er registreret.
Der kan være flere eller færre krav, du skal opfylde, hvis du ønsker at optage et kviklån. Som nævnt varierer dette altså fra låneudbyder til låneudbyder.
Ønsker du lån som 18-årig, så tjek her vores beskrivelse af NUPP
Kan jeg optage et kviklån trods registrering i RKI?
Der er ikke nogen lovgivning om, at du ikke kan optage et kviklån, hvis du er registreret i RKI. Du ved dog sikkert allerede, at det kan være svært at blive godkendt som låntager, hvis det er tilfældet. Dette skyldes, at du vil blive betragtet som en dårlig betaler, hvilket øger risikoen for låneudbyderen betragteligt. Der er dog nogle kviklån, du har mulighed for at optage, selvom du er registreret i RKI. Dog er der tale om meget få kviklån, og derfor skal du måske også lede længe efter at finde dem.
Hvis du er registreret i RKI, og du kan få lov til at optage et kviklån, kan du dog regne med, at kviklånet er dyrere end almindeligvis. Dette skyldes, at låneudbyderen vil sikre, at denne ikke taber penge på at låne dig pengene. Dette betyder dog, at det kan være svært at overholde låneaftalen. Derfor anbefales det altså også, at du venter med at optage et kviklån, til du ikke længere er registreret i RKI eller Debitorregistret.
Kan jeg optage et kviklån som studerende?
Der er ikke nogen regler for, om du kan optage et kviklån som studerende. Dog stilles der i nogle tilfælde krav til din indkomst. Idet indkomsten for studerende typisk er lav, kan det derfor være svært at blive godkendt som låntager. Dette skyldes dog altså nærmere dit indkomstgrundlag og altså ikke din beskæftigelse. Hvis du er studerende, kan du dog med fordel undersøge dine muligheder for at optage et SU-lån frem for at optage et kviklån. Dette bør du gøre, fordi SU-lånet er det billigste lån til studerende, og lånet har nogle meget fordelagtige lånevilkår.
Hvordan optager jeg et kviklån?
Det er utrolig nemt og utrolig hurtigt at optage et kviklån. Noget af det, der gør lånet nemt og hurtigt at optage, er, at du kan optage lånet online. Det betyder først og fremmest, at du kan ansøge om lånet, uanset hvor du befinder dig. Hvis du bare har en internetforbindelse, kan du ansøge om lånet fra bussen, fra sofaen eller fra et helt tredje sted. Hvis du vil optage et kviklån, skal du starte med at sende din låneansøgning afsted. Dette gør du direkte hos låneudbyderen. Typisk har låneudbyderen lavet en skabelon, som du blot skal udfylde med dine egne oplysninger. Almindeligvis skal du indtaste dine personlige oplysninger, dine bankoplysninger. I nogle tilfælde skal du også indtaste oplysninger om dine udgifter og dit indkomstgrundlag. Når du har udfyldt din låneansøgning, skal du sende den afsted til låneudbyderen med et enkelt klik.
Når du sender låneansøgningen afsted, vil låneudbyderen foretage en kreditvurdering af dig. Kreditvurderingen foretages ofte digitalt og helt objektivt. Det, at kreditvurderingen foretages digitalt, betyder, at du kan være sikker på, at det går hurtigt. Derfor kan du også forvente, at du får svar på din låneansøgning efter ganske kort tid. I rigtig mange tilfælde får du svar inden for få minutter.
Hvis du bliver godkendt som låntager, vil du typisk modtage en kreditaftale. Denne kreditaftale skal du gennemgå. Hvis du underskriver kreditaftalen med dit NemID, vil du samtidig takke ja til lånet. Hvis du ikke underskriver kreditaftalen, vil du ikke godkende lånet. Hvis du underskriver kreditaftalen, vil pengene være til din rådighed inden for ganske kort tid. I nogle tilfælde vil pengene stå på din konto inden for en time, mens der i andre tilfælde kan gå op til 48 timer. Dette afhænger af, hvilket lån du har optaget. Uanset hvad er kviklånet dog bestemt et af de hurtigste og nemmeste lån, der findes.
Fordele ved kviklånet
Der er nogle forskellige fordele ved kviklånet, som du naturligvis skal kende. Du har sikkert allerede dannet dig et godt indtryk af, hvad kviklånet er for et lån, hvis du har læst denne tekst. Du har måske også allerede en ide om, hvilke fordele der er forbundet med kviklånet. For at gøre det overskueligt for dig og sikre at du kender alle fordelene, får du dog en samlet oversigt herunder. Her kan du altså således læse om nogle af de mange fordele, der er forbundet med kviklånet.
Kviklån uden sikkerhed er en selvfølgelighed
En af de fordele, der faktisk er meget karakteristisk for kviklånet, er, at du ikke skal stille sikkerhed. Manglende sikkerhedsstillelse for lånet er en stor fordel. Dette skyldes, at det øger din sikkerhed og mindsker din risiko. Hvis du stiller sikkerhed for lånet, er der nemlig en risiko for, at du kan miste noget af værdi. Når du stiller sikkerhed for et lån, lader du samtidig låneudbyderen tage pant i noget af din ejendom. Dette gør du, så låneudbyderen kan sælge det, denne har pant i, hvis du ikke kan overholde betalingsbetingelserne. Du tænker måske, at det ikke er en stor risiko for dig at løbe, fordi du naturligvis har en forventning om, at du kan betale lånet tilbage rettidigt. Dog må man blot sande, at der kan ske uventede ting i alle menneskers liv, der kan have konsekvenser for den økonomiske situation. Dermed kan der altså også opstå situationer for dig, der vil betyde, at du kan få svært ved at overholde betalingsbetingelserne. Hvis dette sker, efter du har optaget et kviklån, skal du dog ikke være nervøs for, at låneudbyderen kan sælge noget af din ejendom. Den risiko løber du nemlig ikke her.
Det er hurtigt, nemt og sikkert
En af fordelene – eller tre af fordelene – er, at kviklånet er hurtigt, nemt og sikkert. Lånet er meget hurtigt, fordi alle processer i lånet er hurtige. Det er utrolig hurtigt at ansøge om et lån, du får svar på din låneansøgning utrolig hurtigt, og pengene står på din konto utrolig hurtigt, efter du har underskrevet din kreditaftale. Kviklånet lever altså helt sikkert op til sit kvikke navn. Derudover er det utrolig nemt at optage et kviklån. Det er meget nemt, fordi du blot skal bruge en internetforbindelse for at kunne ansøge om lånet.
Låneudbyderne har i dag gjort så meget for, at det skal være så nemt som muligt. Derfor guider de fleste låneudbydere dig også gennem låneprocessen på en enkelt og simpel måde, der gør det nemt og overskueligt for dig. Udover at det er nemt og sikkert at optage et kviklån, er det også sikkert. Det er altså slet ikke så farligt, som nogen har fået det til at lyde. Finanstilsynet holder i dag øje med alle låneudbydere, og derfor kan du altså være sikker, når du beskæftiger dig med det online lånemarked. Derudover bruger låneudbyderne i dag så sikre sikkerhedssystemer, der krypterer dine oplysninger. Du skal altså derfor heller ikke være nervøs for, om dine oplysninger er i sikkerhed.
Det er alsidigt
En tredje fordel ved kviklånet er, at lånet er meget alsidigt. Du kan nemlig bruge lånet til lige det, du vil. Du skal aldrig redegøre for, hvad du skal bruge pengene til, og du kan derfor helt selv beslutte dette. Der er ikke nogen, der skal vurdere dit grundlag for at låne pengene. Dette kan være meget befriende og give en større følelse af frihed. Desuden er lånet meget alsidigt, fordi det netop er så hurtigt. Du kan derfor bruge pengene kort tid efter, du har ansøgt om lånet.
Mulighed for hurtigere tilbagebetaling
Kviklånet er et kortfristet lån, men du kan gøre det endnu mere kortfristet end beregnet. Du kan nemlig i langt de fleste tilfælde indfri lånet, før betalingsdatoen falder. Det betyder, at du omkostningsfrit kan betale lånet tilbage før tid, og dermed kan du altså spare penge. Dette er en stor fordel for dig. Idet lånebeløbet typisk er mindre, er der større mulighed for, at du vil få mulighed for at betale lånet tilbage før tid. Derfor er det altså også en stor fordel, at du har mulighed for at gøre det helt omkostningsfrit hos langt de fleste låneudbydere.
Det er nemt at blive godkendt som låntager
Du kan også se det som en fordel, at det er forholdsvist nemt for dig at blive godkendt som låntager. Hvis du eksempelvis vil optage et lån i banken, skal du igennem et større maskineri af processer. Du skal blandt andet redegøre for, hvad du skal bruge pengene til. Derudover skal du kreditvurderes. Kreditvurderingen i banken foregår dog på en anden måde, end den gør online. I banken er det derfor også sværere at blive godkendt som låntager. Når du optager et kviklån, sker kreditvurderingen på et begrænset grundlag ud fra de oplysninger, du har opgivet. Derfor er det altså lettere at få lov til at optage et kviklån end et banklån eksempelvis.
Ulemper ved kviklånet
Der er altså rigtig mange fordele ved kviklånet. Som ved alle andre lån er der dog også nogle ulemper forbundet med lånet. Ulemperne kommer i virkeligheden som en konsekvens af de mange fordele, og derfor er de også uundgåelige. Derfor må du altså overveje, om de mange fordele opvejer de få ulemper, der er forbundet med kviklånet.
Du kan her læse om en af de ting, du skal være opmærksom på omkring kviklån
Ingen rådgiver inkluderet i lånepakken
Når du optager et kviklån, får du ingen rådgivning. Nye kviklån, der foregår på nettet, stiller altså større krav til dig, din ansvarlighed og din økonomiske sans. Du skal nemlig selv sørge for at sikre, at din økonomi kan bære at optage lånet. Du kan altså ikke få rådgivning fra låneudbyderne. Hvis du vil have rådgivning, skal du derfor betale for at få det hos en uvildig rådgiver. Dog kan dette sommetider være godt givet ud, hvis du ikke er sikker på, om det er klogt for din økonomi at optage lånet eller ej.
ÅOP på kviklån kan være høj
Når du optager et kviklån, vil du se, at prisen på kviklånet kan være forholdsvis høj. Dette skyldes i høj grad, at din risiko er så lille. Din lille risiko betyder nemlig, at låneudbyderens risiko bliver større. Således vil låneudbyderen sørge for at hæve prisen på lånet, så denne er sikker på ikke at miste penge. Du kan dog også sagtens finde billige kviklån – eller i hvert fald billigere kviklån. Du skal blot sørge for at kigge på lånets ÅOP og ikke på kviklånets rente.
Findes der billige kviklån?
Selvom de ikke hænger på træerne, er det muligt at finde billige kviklån. Den store konkurrence, der er på markedet for kviklånsudbydere, betyder nemlig, at udbyderne må tænke kreativt. Det betyder også, at nogle udbydere blandt andet tilbyder rentefri kviklån eller kviklån med lave renter. Typisk gælder rentefriheden kun i en begrænset periode, men rentefriheden er dog stadig med til at sænke den samlede pris på lånet betragteligt. Hos mange låneudbydere er der nogle særlige vilkår for, hvem der kan optage de rentefri lån. Typisk gælder det, at førstegangslånere kan optage de rentefri lån i en begrænset periode og til et begrænset lånebeløb. Hvis du er på jagt efter et billigt kviklån, og du falder over et rentefrit lån, er det vigtigt, at du er opmærksom. Selvom rentefriheden typisk er en god ting, kan der være nogle skjulte gebyrer eller udgifter forbundet med lånet. Derfor er det også vigtigt, at du læser lånevilkårene grundigt. Derudover er det vigtigt, at du ser på lånets ÅOP – også altså ikke blot ser på rentefriheden.
Findes der gratis kviklån?
Det lyder måske for godt til at være sandt – men det er skam helt sandt: der findes gratis kviklån. Dog må du ikke forvente, at du kan finde et gratis kviklån for dig. De gratis kviklån er nemlig, ligesom de rentefri kviklån, tiltænkt til nogle særlige låntagere, herunder blandt andet førstegangslånere. Du kan dog med fordel bruge noget tid på at gå på jagt efter de gratis kviklån – for hvis du finder dem, kan du spare mange penge. Du skal dog være opmærksom på, at de gratis kviklån ofte er forbundet med rigtig store omkostninger, hvis du ikke formår at overholde betalingsaftalen.
Du finder gratis lån hos:
Hvordan finder jeg det billigste kviklån?
Hvis du skal optage et kviklån, skal du naturligvis gå efter at finde det billigste, der samtidig passer til de vilkår, du ønsker. Hvis du vil finde det billigste kviklån, er der en simpel ting, du skal gøre: du skal sammenligne lån. Når du sammenligner forskellige lån, er der naturligvis større sandsynlighed for, at du finder det billigste af slagsen. Når du sammenligner kviklån for at finde det billigste, er det vigtigt, at du sammenligner lignende kviklån. Hvis du vil have en retvisende sammenligning, skal du altså sammenligne kviklån med samme løbetid og størrelse.
Når du sammenligner lånene, skal du altid sammenligne lånenes ÅOP. ÅOP er en forkortelse for de Årlige Omkostninger i Procent, der er forbundet med lånet. ÅOP er altså et udtryk for, hvad lånet koster inklusive renter og andre gebyrer og udgifter. Hvis du sammenligner renten frem for ÅOP, vil du altså ikke have alle omkostninger inkluderet i sammenligningen.
Hos Danske Bank kan du læse en præcis beskrivelse af, hvad ÅOP er
Hvordan finder jeg det bedste kviklån?
Det bedste kviklån, behøver ikke at være det billigste kviklån. Dog bør du naturligvis gå efter at finde det billigste af de bedste kviklån. Hvad det bedste kviklån i 2018 er, er en individuel smagssag. Det afhænger nemlig af, hvad du lægger vægt på, når du skal optage et lån. Hvis du lægger vægt på en længere løbetid, rentefrihed eller noget helt tredje, skal du naturligvis gå efter det. Igen er der dog kun et enkelt tip, hvis du vil finde det kviklån, der er bedst for dig: du skal bruge tiden på at lede og sammenligne lånene. Hvis du vil finde det bedste kviklån, skal du bruge tid på at finde ud af, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde. Derefter kan du igen sammenligne de lån, du har fundet attraktive. På den måde kan du nemlig være sikker på, at du finder det allerbedste kviklån.
Inden du optager et kviklån
Når du har læst denne tekst, ved du alt det, der er værd at vide om kviklån. Derfor har du altså også de bedste forudsætninger for at træffe en begrundet beslutning om, om du skal optage et kviklån. Inden du optager et kviklån, er der dog nogle ting, der er en god ide at gøre. Hvis du gør disse ting, kan du være sikker på, at du træffer den helt rigtige beslutning og optager det helt rigtige kviklån. Herunder kan du læse meget mere om to af de ting, der er en god ide at gøre, inden du optager dit nye kviklån.
Læg et budget og få styr på dine udgifter og indtægter
Inden du optager et kviklån, er det en rigtig god ide, at du lægger et budget. Når du opstiller dine indtægter og udgifter mod hinanden, kan du få en bevidsthed om, hvor meget luft du har i din økonomi. Således kan du også finde ud af, om du faktisk har råd til at optage kviklånet – og i så fald, hvor meget du har råd til at afdrage i måneden. Når du lægger et budget, er det vigtigt, at du er realistisk omkring dit indkomstgrundlag og dine udgifter. Du må hellere lave en beregning med højere udgifter og lavere indtægter end omvendt. Således kan du nemlig være helt sikker på, at du faktisk har råd til lånet.
Sammenlign altid forskellige lån
Inden du optager kviklånet, er det vigtigt, at du sammenligner forskellige lån. Når du sammenligner forskellige lån, er du sikker på, at du altid vil finde det bedste og billigste. Når du sammenligner lån, er det vigtigt at læse alle vilkårene og betingelserne igennem.
Når du sammenligner lån, kan du sagtens sende låneansøgninger til flere forskellige udbydere. Du binder dig ikke til at optage et lån, før du skriver under på en låneaftale. Når du ansøger om et lån, kan du læse alle de præcise betingelser og vilkår i låneaftalen, og derfor er det altså også bedst at sammenligne forskellige låneaftaler og ikke bare låneeksempler. Du bør i hvert fald altid sammenligne mindst tre forskellige kviklån, hvis du vil være sikker på at finde det rigtige.
Udbyderne af kviklån
Der findes mange udbydere af kviklån. Du finder en god sammenligning af vilkår for de forskellige udbydere i toppen af denne side. Du kan selv indstille lånebeløb og alderskrav, og derefter se de bedste muligheder for dig.
Hvis du vil læse yderligere om de forskellige udbydere, så har vi lavet omfattende beskrivelser af hver enkelt udbyder. Har du kig på en udbyder, men ikke er helt sikker på, om det er den rette for dig, så læs vores beskrivelse af udbyderen. På den måde kan du forhåbentligt få afklaret alle spørgsmål, som du måtte have.
Find links til vores beskrivelser af udbyderne herunder:
- NUPP
- Leasy Minilån
- Ferratum
- Cashper
- Bonuslån
- Simbo
- TurboLån
- Kassekreditten
- Lånio
- Kronelån
- GoKredit
- Kvikto
- LendOn
- Lånio
- MiniFinans
- Moment Lån
- Nordcredit
- VIVUS
- Wandoo
- Zaplo
Ovenstående er beskrivelser af kviklånsudbyderne. Søger du i stedet forbrugslån med længere løbetid, så tjek vores side med forbrugslån.