Drømmer du om mere luft i økonomien her og nu? Du kan tage et forbrugslån nemt og hurtigt og bruge pengene på en rejse, en bil eller noget helt tredje. Den største fordel ved et forbrugslån er, at du bestemmer, hvad pengene skal bruges til. Du kan have pengene på din konto allerede i dag eller i morgen.
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 1.25%
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 3.55%
- Svar hurtigt
- Udbetales hurtigt
- Debitorrente: 8.21%
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 3.55%
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 7.30%
- Svar 60 minutter
- Udbetales 2 dage
- Debitorrente: 3.34%
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 3.55%
- Svar Med det samme
- Udbetales 2 dage
- Debitorrente: 3.49%
- Svar hurtigt
- Udbetales hurtigt
- Debitorrente: 12.55%
- Svar hurtigt
- Udbetales hurtigt
- Debitorrente: 12.55%
- Svar hurtigt
- Udbetales hurtigt
- Debitorrente: 12.55%
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 3.55%
Du kan låne helt op til 400.000 kroner, når du tager et forbrugslån. De fleste låneudbydere tilbyder dog højest omkring 75.000-100.000 kroner, når du tager et forbrugslån. Du kan få pengene udbetalt samme dag, som du låner. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er det ikke. Du kan tage et stort forbrugslån i dag og bruge pengene med det samme. Det er helt sikkert og trygt, for du underskriver lånet med dit NemID. På den måde bekræfter du, at det er dig, der ønsker lånet. Dine personlige oplysninger er samtidig godt beskyttet, når du låner online, fordi NemID er et sikkert system, der er godt beskyttet mod hackerangreb og virus.
Forbrugslånet er især en god løsning til dig, der akut har brug for penge. Forbrugslånet går nemlig hurtigt i modsætning til banklån, der ofte tager flere uger. Du slipper også for bankrådgiverens mange spørgsmål. Det er nemlig helt op til dig, hvad forbrugslånet skal bruges til. Læs alt, der er værd at vide om forbrugslån her.
Hvad er et forbrugslån?
Et forbrugslån er et lån til private, der kan bruges til alt mellem himmel og jord. Det er helt op til dig, hvad dit forbrugslån skal bruges til. Forbrugslånet adskiller sig fra billånet og boliglånet, hvor pengene skal bruges til netop det, de er lånt til.
Du kan ofte låne mellem 3.000 og 75.000 kroner, når du tager et forbrugslån. Det er nemt at tage et forbrugslån online, og du har ofte pengene på kontoen samme dag, som du ansøger. Det gælder, uanset om du låner 3.000 kroner eller 75.000 kroner. Et forbrugslån giver uanede muligheder til dig, der gerne vil realisere dine drømme nu.
Der findes nogle typer af lån, hvor pengene allerede skal betales tilbage efter en måned. Det er fx ofte tilfældet for SMS-lånet, der er et lille og hurtigt lån. Et forbrugslån er ofte en god mulighed, når du gerne vil have et lidt større lån. Du får samtidig lidt længere tid til at betale lånet tilbage. Løbetiden på forbrugslån varierer meget, men mange låneudbydere tilbyder en løbetid på omkring 12-72 måneder. Der findes også låneudbydere, der tilbyder lån med en løbetid på 180 måneder.
Det er vigtigt, at du finder det forbrugslån, der passer til netop dine behov. Du kan læse alt om det hurtige forbrugslån her.
Er det nemt at tage et forbrugslån?
Det er både nemt og hurtigt at tage et forbrugslån. Du kan ansøge fra enten mobil, computer eller tablet, og pengene kan allerede stå på din konto i dag. Du slipper for bøvlet og besværet, som du måske har oplevet i banken. Du kan sidde hjemme i stuen og søge i ro og mag, og du skal ikke svare på, hvorfor du ønsker at tage lånet. Du skal blot svare på et par spørgsmål og sende ansøgningen afsted. Lånet bliver først gennemført, når du godkender det med dit NemID. Der går for det meste kun få timer, fra du har godkendt lånet, til pengene står på din konto.
Hvordan søger jeg om et forbrugslån?
Du kan ansøge om et forbrugslån på nettet. Det er nemt og hurtigt. Du skal blot bruge en mobil, en computer eller en tablet. De fleste ansøgningsskemaer er overskueligt stillet op, og du skal blot svare på få spørgsmål, før du får svar. Du skal for det meste svare på spørgsmål om din boligform og din jobsituation samt angive dine kontaktoplysninger. Du skal bruge NemID for at underskrive lånet, når du har fået et tilbud fra låneudbyderen.
Hvor mange penge kan jeg låne?
Det er meget forskelligt, hvor mange penge du kan låne. Forbrugslånet kan både være godt til dig, der har brug for et lille lån, og dig, der har brug for et stort lån. Det særlige ved forbrugslånet er, at løbetiden er forholdsvis lang. Du skal altså ikke skynde dig at betale lånet tilbage. Du kan for det meste låne mellem 3.000 og 75.000 kroner, men nogle låneudbydere tilbyder et større lån.
Husk, at lånet bliver dyrere, jo flere penge du låner. Det bedste er derfor at låne netop det beløb, du har brug for. Dog er de større lån ofte billigere pr. lånt krone.
Det billigste er generelt at låne så lidt som muligt. Men det vil ofte være billigere at nøjes med ét stort lån, frem for mange små lån. Så har du allerede en række mindre lån, så kan det give mening at indfri disse med hjælp fra ét stort lån. Dermed betaler du kun gebyrer på et lån, fremfor flere gebyrer på forskellige lån.
Hos disse udbydere kan du låne minimum 100.000 kr.
- Letfinans
- Smartlånet
- Basisbank
- Bank Norwegian
- Resurs Bank
- Santander
- Lendme
- Føniks Privatlån
- PayMark Finans
- D:E:R
Hvilke fordele er der ved et forbrugslån?
Der er mange grunde til at vælge et forbrugslån. Et forbrugslån kan være en løsning, hvis du drømmer om en lækker rejse, hvis du skal betale indskuddet til en lejlighed, eller hvis dit hjem trænger til at blive piftet op. Det er helt op til dig, hvad pengene skal bruges til. Den største fordel ved et forbrugslån er, at du ikke skal forklare, hvorfor du ønsker et lån. Det giver stor frihed. Du kan læse om alle fordelene ved forbrugslånet her.
Du skal ikke stille sikkerhed
En af fordelene ved at tage et forbrugslån er, at du ikke skal stille sikkerhed. Du skal typisk stille sikkerhed i dit hus, din bil eller andre ejendele, når du tager et lån i banken eller hos et realkreditinstitut. Det betyder, at banken eller realkreditinstituttet må indhente de udlånte penge i form af dine ejendele, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.
Renten på et forbrugslån er ofte højere end et lån i banken, fordi du ikke stiller sikkerhed. Til gengæld får du meget større frihed, da du selv kan bestemme, hvad pengene skal bruges til, og da du ikke risikerer at miste dine ejendele, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.
Det tager kun få minutter at ansøge om et forbrugslån
Det er nemt og hurtigt at ansøge om et forbrugslån. De fleste låneudbydere beder dig blot om at svare på et par spørgsmål. Spørgsmålene handler om dine kontaktoplysninger, dit CPR-nummer og dine bolig- og arbejdsforhold. Du skal godkende ansøgningen med dit NemID for at bekræfte, at det er dig, der ansøger om lånet. Det giver både sikkerhed for låneudbyderen og for dig som låntager.
Du får svar med det samme
Du skal ikke vente lang tid, når du har besluttet dig for at søge et forbrugslån. Nogle låneudbydere giver allerede svar indenfor 30 sekunder. Andre giver svar indenfor et par timer. Fælles for de fleste låneudbydere er, at du får svar samme dag, som du søger.
Du får ofte pengene udbetalt samme dag
Du får hurtigt penge på din konto, når du tager et forbrugslån. Mange låneudbydere udbetaler pengene samme dag, som du søger. Du har for det meste pengene dagen efter. Udbetalingstiden er forskellig fra udbyder til udbyder, så undersøg udbetalingstiden, inden du søger.
Du bestemmer, hvad pengene skal bruges til
”Hvad skal pengene bruges til?” Den slags spørgsmål får du ikke, når du tager et forbrugslån. Et forbrugslån kan nemlig bruges til det, du drømmer om eller har behov for.
Hvilke ulemper er der ved et forbrugslån?
Forbrugslån har ofte en noget højere rente end banklån. Det har de, fordi du ikke stiller sikkerhed, når du tager et forbrugslån. Husk, at renten kommer an på, hvilket lån du tager. Jo større et lån, jo højere en rente. Lånet bliver også dyrere, jo længere tid du vælger at bruge på at tilbagebetale det. Derfor bør du ikke låne flere penge, end du har brug for. Du kan læse mere om, hvordan du finder et billigt lån længere nede i denne artikel.
Hvor skal jeg starte?
Lånemarkedet kan virke lidt uoverskueligt, hvis du ikke er vant til at låne. Denne artikel kan forhåbentlig gøre det hele lidt mere overskueligt for dig, der overvejer at tage et forbrugslån.
Det er også vigtigt, at du kender dine egne behov. Du har måske behov for et stort lån med en lang løbetid, hvis du skal købe en splinterny bil. Du har måske behov for et lille lån med en kort løbetid, hvis du har fundet en lækker afbudsrejse.
Dine behov er altafgørende, når du tager et lån. Du kan indhente lånetilbud fra et par låneudbydere, når du har besluttet beløbsstørrelse og løbetid på dit ideelle lån. Låneudbyderne sender dig lånetilbud, hvis du bliver godkendt til et lån. Du bekræfter først lånet, når du underskriver lånetilbuddet med dit NemID. Du kan passende bruge lidt tid på at sammenligne de forskellige lån, inden du underskriver.
Vælg det rigtige forbrugslån
Der findes mange forbrugslån, så det er vigtigt, at du vælger det, der passer til dig. Du kan stille dig selv et par spørgsmål, når du vil finde det lån, der passer til dig.
- Hvad er vigtigt for dig?
Er det vigtigt, at du kan låne mange penge? Er det vigtigere, at du får et billigt lån? Eller er det vigtigste, at du har lang tid til at betale lånet tilbage? Det er en fordel, hvis du ved, hvad der er vigtigt. På den måde kan du nemmere overskue forskellen på de forskellige lån.
- Hvor mange penge har du brug for?
Det er altid dejligt at have rigeligt med penge, men når du tager et lån, så skal pengene selvfølgelig betales tilbage. Derfor bør du kun låne det beløb, du har brug for.
- Hvor mange penge kan du betale tilbage hver måned?
Langt de fleste låneudbydere har en låneberegner på deres hjemmeside. Du kan se, hvor meget et lån kommer til at koste dig om måneden, når du indtaster beløb og løbetid i beregneren. Du skal være sikker på, at du har råd til at betale dette beløb tilbage hver måned – ellers kommer lånet ikke til at hjælpe dig på sigt. Du kan med fordel lægge et budget, hvis du er i tvivl om, hvor mange penge du kan betale hver måned. Du kan læse mere om at lægge et budget længere nede i denne artikel.
Er der forskel på forbrugslån?
Der er stor forskel på, hvor mange penge du kan låne hos de forskellige låneudbydere. Nogle låneudbydere tilbyder op til 50.000 kroner, mens andre låneudbydere tilbyder helt op til 400.000 kroner. De fleste låneudbydere tilbyder et lån på omkring 3.000-75.000 kroner.
Der er også forskel på, hvor lang tid du har til at betale tilbage, og hvor høj renten er på lånet. Forbrugslån har højest en løbetid på 15 år, men løbetiden er meget forskellig fra udbyder til udbyder. De fleste forbrugslån har en løbetid på 12-72 måneder.
Renten er også meget forskellig fra lån til lån, så det kan betale sig at undersøge markedet, før du låner. Du kan kigge på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), når du sammenligner lån. Det er den nemmeste måde at sammenligne lån, da ÅOP inkluderer alle renter, gebyrer og omkostninger. Du kan læse mere om ÅOP længere nede i denne artikel.
Husk også, at låneudbyderne stiller forskellige krav til dig som låner. Der er fx forskellige krav til din alder og din indkomst. Brug derfor tid på at undersøge, hvilket lån der passer til dig og din økonomiske situation.
Hvem kan tage et forbrugslån?
Du skal være fyldt 18 år for at tage et forbrugslån. Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Disse to krav ligger fast hos alle låneudbydere. Derudover stiller låneudbyderne flere forskellige krav. Du skal være opmærksom på, at kravene varierer fra udbyder til udbyder. Du kan her se eksempler på nogle af de krav, som mange udbydere stiller.
Alder
Du kan først tage et lån, når du bliver 18 år. Mange låneudbydere tilbyder forbrugslån til dig, når du bliver 18 år. Andre låneudbydere har højere alderskrav. Nogle udbyder kun lån til personer, der er over 20, 21, 23 eller 25 år. Du bør derfor undersøge alderskrav som det første, hvis du er ung.
Dansk folkeregisteradresse
De fleste låneudbydere kræver, at du har en dansk folkeregisteradresse. Låneudbydere henter automatisk din adresse, når du bekræfter ansøgningen med dit NemID.
NemID
Stort set alle udbydere af forbrugslån kræver, at du kan logge ind med dit NemID. Det gør lånet mere sikkert for dig som låner og for låneudbyderen, da du bekræfter din identitet med dit NemID. Du kan læse mere om NemID og bestille nøglekort her.
Du må ikke være registreret som dårlig betaler
Langt de fleste låneudbydere kræver, at du ikke er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Låneudbyderen indhenter selv oplysninger om dig, når du logger ind med NemID. Du skal altså ikke bevise, at du ikke er en dårlig betaler.
Fast indkomst
Nogle udbydere af forbrugslån kræver, at du har en fast indkomst. Du skal ofte kunne bevise dette ved at dokumentere din indkomst i form af lønsedler eller andre dokumenter. Et eksempel kan være, at en låneudbyder kræver, at du har en indkomst på mindst 150.000 kroner hvert år. Det svarer til 12.500 kroner hver måned. Kravene varierer meget, så undersøg altid kravene hos de forskellige låneudbydere.
Er det sikkert at tage et lån på nettet?
Mange mennesker tager i dag lån på nettet. Måske er du alligevel bekymret for din sikkerhed, men det er der ingen grund til. Dine oplysninger er nemlig rigtig godt beskyttet, når du låner på nettet. Det er de, fordi du underskriver lånet med dit NemID. NemID gør ansøgningsprocessen meget hurtig. Samtidig er NemID en meget sikker løsning. NemID består nemlig at to-faktor-sikkerhed. Du skal både logge ind med din adgangskode og koden på dit nøglekort. En kriminel skal altså både bruge din adgangskode og dit nøglekort for at kunne anvende dit NemID. NemID er samtidig godt beskyttet mod virus og angreb fra it-kriminelle. Du kan altså føle dig helt tryg, når du tager et lån på nettet.
Kan jeg låne, hvis jeg er registreret som dårlig betaler?
Du kan ikke tage et lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI eller i Debitor Registret. Hvis du alligevel gerne vil låne penge, skal du sørge for at komme ud af de to registre.
Du skal betale din gæld til de firmaer, du skylder penge, for at blive slettet som dårlig betaler. Det er den bedste måde at blive slettet som dårlig betaler. På den måde får du nemlig slettet din gæld, og du bliver samtidig mere troværdig for en låneudbyder, der skal kreditvurdere dig.
Hvordan finder jeg et billigt lån?
De fleste vil gerne have et billigt lån. Der er heldigvis en nem metode, du kan bruge til at sammenligne lån på nettet.
ÅOP er det vigtigste tal, når du leder efter et billigt lån. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Dette tal viser dig det samlede kreditbeløb på et lån. Du kan derfor bruge ÅOP til at sammenligne lån og til at finde det billigste lån.
ÅOP dækker over mange forskellige omkostninger. Du behøver ikke at forholde dig til, hvad alle disse omkostninger betyder. Du skal blot vide, at ÅOP giver dig en mulighed for at sammenligne lån. Det er vigtigt, at de lån, som du sammenligner, er nogenlunde ens. Det vil sige, at lånene skal have samme beløb, være samme type og have samme løbetid. ÅOP samler alle lånets renter, gebyrer og omkostninger i et. Jo lavere ÅOP, jo billigere er lånet. Nogle låneudbydere skriver fx, at de har en ÅOP på 20,70-36,80 %. Den præcise ÅOP får du først, når du har låneudbyderens tilbud i hænderne.
Du kan også kigge efter renten, når du leder efter et billigt lån. Renten angives i procent per år. Et eksempel på en rente er 20,20 % per år. En lav rente er dog ikke ensbetydende med et billigt lån, for der kan være mange andre omkostninger, når du tager et forbrugslån. Et lån kan fx have en lav rente og en høj ÅOP – og så er det ikke nødvendigvis et billigt lån. Kig derfor primært efter ÅOP, og gå hellere efter en lav ÅOP end en lav rente. Du kan læse mere om ÅOP her.
Det er faktisk også muligt at tage et lån helt uden renter og omkostninger. Nogle låneudbydere tilbyder gratis lån til kunder, der låner for første gang. Du kan låne pengene i 30 dage uden at skulle betale renter og gebyrer. Lånet er kun gratis, hvis du betaler det tilbage, inden der er gået 30 dage. Det kan være en god løsning, hvis du akut mangler penge. Det er altså værd at undersøge, om du kan tage et gratis forbrugslån, første gang du låner af en udbyder – så bliver det ikke billigere.
Lån med omtanke
Der er desværre mennesker, der kæmper med gæld og dårlig økonomi. Det kan ødelægge din livskvalitet, hvis du altid går rundt og tænker på penge og gæld. Et lån skal helst give dig et sjovere og lettere liv – og det kan det sagtens. Du skal bare huske kun at låne det beløb, du har behov for, og som du ved, at du kan betale tilbage. På den måde kan lånet være en hjælp til dig, der gerne vil udleve dine drømme nu og her i stedet for at vente i mange år. Et godt råd til dig, der gerne vil låne, er, at du skal kende din økonomi, før du låner.
Kend din økonomi
Det er vigtigt, at du kender din egen økonomi, når du tager et nyt lån. Ved du, hvor mange penge du kan undvære hver måned? Hvis du ikke ved det, kan du med fordel lægge et budget. Et budget kan hjælpe dig med at få et overblik over din økonomi, så du ved, hvor mange penge du bør låne.
Det kræver ikke meget at lægge et budget. Du skal blot bruge et stykke papir eller et Excel-ark.
- Du skal nu skrive alle faste indtægter ned.
- Derefter skal du skrive alle faste udgifter ned. Faste udgifter er fx husleje, forsikringer og mobilabonnementer. Du skal huske alle udgifter – også dem, der kun skal betales et par gange om året.
- Derefter skriver du alle variable udgifter ned. Det er fx mad, tøj og medicin. Det er vigtigt, at du er realistisk, når du lægger et budget. De fleste af os kan hurtigt undervurdere, hvor mange penge vi bruger på tøj, takeaway og biografbesøg hver måned.
- Når du har udregnet, hvor meget du får ind på kontoen hver måned, og hvor meget der går ud, kan du se, hvor mange penge du har til rådighed hver måned. Det beløb viser dig, hvor mange penge du kan betale tilbage på et lån.
Sådan lægger du et realistisk budget
Lån straks
Du har måske allerede besluttet, at du vil ansøge om et forbrugslån. Du kan heldigvis ansøge og godkende lånet, mens du sidder hjemme i stuen – det er nemt og komfortabelt. Du kan ansøge om lånet med det samme.
Du skal først beslutte, hvor stort et beløb du vil låne, og hvor lang en løbetid lånet skal have. Du kan passende udvælge et par låneudbydere, der er interessante for dig. Det er en god strategi at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Du indhenter tilbud ved at ansøge på de forskellige udbyderes hjemmesider.
Låneudbyderen foretager en kreditvurdering for at vurdere, hvor sandsynligt det er, at du kan betale pengene tilbage. Det foregår helt automatisk, og du skal ikke foretage dig noget, medmindre udbyderen direkte kontakter dig for at få flere oplysninger. Processen foregår for det meste meget hurtigt. Hvis du søger i låneudbyderens åbningstider, vil du tit få svar i løbet af en time. Låneudbyderen sender et lånetilbud til dig, hvis du bliver godkendt til at låne penge.
Du kan nu sammenligne ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) hos de forskellige udbydere for at beslutte, hvilket lån du ønsker. Du kan læse mere om ÅOP længere oppe i denne artikel. Der kan også være andre faktorer, der spiller ind. Nogle udbydere kan finde på at tilbyde dig et lavere beløb, end du har ansøgt om. Du skal selvfølgelig vælge det lån, der passer bedst til dig og din situation.
Lånet går først igennem, når du godkender lånetilbuddet med dit NemID. Nogle låneudbydere beder dig både om at bruge NemID, når du ansøger, og når du underskriver lånet.
Pengene kommer ind på din konto, kort tid efter du har underskrevet lånet. De fleste låneudbydere sætter allerede pengene ind samme dag, mens andre sætter pengene ind dagen efter. De fleste låneudbydere laver en straksoverførsel – det vil sige, at du allerede kan have pengene, en halv time efter låneudbyderen har overført pengene.
Der sker ikke noget, hvis du alligevel fortryder, når du har godkendt lånet med NemID. Du har altid 14 dages fortrydelsesret, når du låner online. Du skal blot tage kontakt til låneudbyderen, hvis du alligevel ikke ønsker at tage imod lånet. Du er godt beskyttet, når du låner penge på nettet, så du kan føle dig helt tryg.
Hvilke begreber skal jeg kende til?
Lånemarkedet kan være svært at finde rundt i. Der er mange begreber, tal, tilbud og udbydere. Der er ikke noget at sige til, hvis du bliver forvirret. Du får her en gennemgang af nogle af lånemarkedets vigtigste begreber.
Kreditvurdering
Låneudbyderen foretager en vurdering af dig, når du ansøger om et lån. Låneudbyderen vurderer dig ud fra de krav, de stiller til dig som låntager. Derefter vil du blive kreditvurderet – hvis du altså lever op til låneudbyderens krav. En kreditvurdering handler om din privatøkonomi. Låneudbyderen vurderer, hvor sandsynligt det er, at du kan tilbagebetale lånet. Når du ansøger om et lån på nettet, vil kreditvurderingen foregå lidt mindre grundigt end i banken. Den online låneudbyder kender nemlig ikke din økonomi så indgående, som din bank gør. Låneudbyderen vurderer dig derfor ofte ud fra din nuværende økonomiske situation, som du dokumenterer ved at sende dine lønsedler. Kreditvurderingen kan have betydning for, hvilken rente låneudbyderen kan tilbyde dig.
Rentesats
Du skal betale renter for at låne penge. Renten på lånet er ofte forskellig, alt efter hvor mange penge du låner, hvor lang tid du ønsker at låne pengene og din økonomiske situation. Rentesatsen er den procentsats, du skal betale for at låne pengene. Renter er meget forskellige fra udbyder til udbyder, så det kan betale sig at undersøge markedet. Du kan ikke bruge rentesatsen alene til at sammenligne lån. Lånet med en dyr rente kan sagtens være billigere end lånet med en billig rente. Der kommer nemlig andre omkostninger oveni, når du tager et lån. Du bør derfor kigge på ÅOP, når du skal sammenligne lån.
ÅOP
ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP beskriver de samlede omkostninger om året på et lån. ÅOP giver dig mulighed for at sammenligne lån af samme type, med samme beløb og samme løbetid. Jo lavere en ÅOP, jo billigere et lån.
RKI
RKI står for Riber Kredit Information. RKI er et register over dårlige betalere. Registret er ejet af firmaet Experian. Du kan først havne i registret, når du er 18 år. Du kan havne i RKI, hvis du ikke betaler dine regninger. Der er dog faste regler for, hvor mange rykkere du skal modtage, før du kan blive registreret som dårlig betaler. Du skal have modtaget mindst tre skriftlige rykkere, før et firma må melde dig til RKI. Der skal minimum gå ti dage mellem de tre rykkere, og den sidste rykker skal advare dig om, at du bliver indberettet til RKI.
RKI har en række kunder, der kan se, om du er registreret som dårlig betaler, hvis du skylder mere end 1.000 kroner i alt. RKIs kunder er blandt andet banker, finansieringsselskaber og andre større virksomheder. RKI informerer dig, hvis du er registreret som dårlig betaler. Du bliver slettet i RKI, når du betaler din gæld. Du skal bede det firma, du skylder penge, om at slette dig i RKI. Det er firmaets ansvar. Du bliver slettet i RKI efter fem år, hvis du ikke betaler din gæld. Du skal dog stadig betale din gæld.
En registrering i RKI betyder, at du får svært ved at låne penge. Det gælder både, når du søger om lån i banken og hos finansieringsselskaber. Du kan blive afvist til kreditkort og telefonabonnementer, og det bliver svært at købe varer på afbetaling. Nogle håndværkere vil ikke arbejde for kunder, der er registreret i RKI.
Debitor Registret
Debitor Registret er, ligesom RKI, et register over dårlige betalere. RKI og Debitor Registret er de to største registre over dårlige betalere i Danmark. Du kan ikke være registreret i Debitor Registret, før du fylder 18. Du bliver ikke registreret i Debitor Registret, hvis du skylder mindre end 1.000 kroner. Du skal være opmærksom på, at du kan være registreret i både RKI og Debitor Registret samtidigt.
Løbetid
Løbetiden er den periode, du har til at betale lånet og renter tilbage. Løbetid hænger ofte sammen med beløbets størrelse. De helt små lån som SMS-lån skal ofte betales tilbage i løbet af 30 dage. Det lidt større kviklån har en lidt længere løbetid, der som regel ligger på 30-150 dage. Forbrugslånet har den længste løbetid af de tre. Det skal ofte betales tilbage på 12-72 måneder.
Oprettelsesgebyr
Det koster for det meste penge at oprette et lån. Gebyret kan svinge meget, men det ligger som regel på omkring 400-800 kroner. Du behøver ikke at tænke på oprettelsesgebyret, når du sammenligner lån, hvis du blot sammenligner ved hjælp af ÅOP. Alle gebyrer og omkostninger er inkluderet i ÅOP.
Er du i tvivl om noget?
Er du i tvivl om, hvilken låneudbyder der er den rette for dig? Du kan altid kontakte kundeservice hos låneudbyderen, hvis du har flere spørgsmål til deres lån. De fleste låneudbydere holder længe åbent i hverdagen, og mange låneudbydere har også åbent i weekenden. Du kan altså hurtigt få svar på de spørgsmål, du ikke kan finde på låneudbyderens hjemmeside. Mange låneudbydere har en FAQ på deres hjemmeside, så du kan se, hvad andre kunder har spurgt dem om. Det er heldigvis let og overskueligt at tage et lån på nettet, da du kan altid få hjælp til alle dine spørgsmål.
Se oversigten over mulige forbrugslån i toppen af denne side.
Udbyderne af forbrugslån
Der findes mange udbydere af forbrugslån. Du finder en god sammenligning af vilkår for de forskellige udbydere i toppen af denne side. Du kan selv indstille lånebeløb og alderskrav, og derefter se de bedste muligheder for dig.
Hvis du vil læse yderligere om de forskellige udbydere, så har vi lavet omfattende beskrivelser af hver enkelt udbyder. Har du kig på en udbyder, men ikke er helt sikker på, om det er den rette for dig, så læs vores beskrivelse af udbyderen. På den måde kan du forhåbentligt få afklaret alle spørgsmål, som du måtte have.
Find links til vores beskrivelser af udbyderne herunder:
- Letfinans
- Smartlånet
- Basisbank
- Bank Norwegian
- Unofinans
- Sparxpres
- Spargo Finans
- Spar Nord – Mit lån
- Selene Finans
- Santander
- Robotlån
- Resurs Bank
- PayMark Finans
- Nordisk Lån
- Nordiclån
- Modus Finans
- Lånlet
- Lendme
- Leasy
- Hot Lån
- HG Finans
- Føniks Privatlån
- ExtraCash
- D:E:R
- AnnaFinans
- AlfaLån
Ovenstående er beskrivelser af forbrugslånsudbyderne. Søger du i stedet forbrugslån med længere løbetid, så tjek vores side med kviklån.